Bouw nieuw poppodium Maastricht eindelijk van start

Print
Bouw nieuw poppodium Maastricht eindelijk van start

Afbeelding: De Limburger/Loraine Bodewes

Na een fikse vertraging vanwege een vastgelopen aanbesteding is de bouw begonnen van de nieuwe Muziekgieterij aan de Boschstraat in Maastricht.

Het poppodium krijgt een zaal voor 1100 muziekliefhebbers en een toonzaal waar 350 mensen in passen. De oplevering is voorzien in november 2018.

Tijdelijke ingang
De eerste concerten in de nieuwe accommodatie zijn te verwachten in het eerste kwartaal van 2019. Als gevolg van de bouwstart is de entree van de ‘oude’ Muziekgieterij aan de Boschstraat voorlopig niet te gebruiken. Aan de achterzijde van het gebouw, om de hoek bereikbaar via de trappen bij bioscoopcomplex Lumière, is een tijdelijke ingang gemaakt. 

Duurder
De bouw van het nieuwe poppodium liep behoorlijk wat vertraging op door het mislukken van een openbare aanbesteding. Dit voorjaar ging het stadsbestuur opnieuw om de tafel met drie partijen die al eerder meedongen naar de opdracht. Uiteindelijk werd met een van hen een akkoord bereikt. Welke partij dat is, wil de gemeente niet zeggen. Wel is duidelijk dat de bouw bijna een miljoen duurder uitvalt dan was gepland. Het hele project kost nu 9,6 miljoen euro. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →