Straat hele dag dicht: controle onder politiebescherming

Print
Straat hele dag dicht: controle onder politiebescherming

Afbeelding: Google Maps

Retersbeek - Gemeente en politie houden deze woensdag de hele dag een controle-actie op de Haspengouw in Klimmen, waar woonwagens, chalets en bedrijfspanden staan.

De straat wordt aan beide kanten hermetisch afgesloten, bezoekers kunnen er niet in, laat de gemeente Voerendaal weten. De politie is aanwezig voor de veiligheid van de controleurs.

Onduidelijkheid
Aanleiding voor de controle is de onduidelijkheid over 'bewoning, bebouwing en brandveiligheid', zegt de gemeente. Ook de Belastingdienst, de brandweer en leidingbeheerder Enexis worden indien nodig bij de actie betrokken.

Wanneer er strafbare feiten worden vastgesteld, zal de politie meteen in actie komen. De controle zal tot eind van de middag duren.

Gesprekken
De bewoners worden binnen drie weken op de hoogte gebracht van de resultaten. Dat gebeurt in persoonlijke gesprekken, zegt de gemeente.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →