College Sittard negeert advies van LAgroup over poppodium

Print
College Sittard negeert advies van LAgroup over poppodium

Afbeelding: Streetview

Een fusie van het Sittardse Volt met De Domijnen druist in tegen het advies van LAgroup over de beste toekomst voor het poppodium.

Dat blijkt uit een notitie van 2 mei van LAgroup aan cultuurwethouder Noël Lebens (CDA) en de conceptversie van het eindrapport die in bezit zijn van deze krant. Het uiteindelijke rapport van 14 februari van LAgroup is niet openbaar.

Interesse
Het advies luidt dat Volt het beste zelfstandig kan worden voorgezet, nu het poppodium na drie jaar onder de vleugels van Partners in Welzijn (PIW) uit moet. De optie om Volt onder te brengen bij Jan Smeets Producties valt af, omdat dat bedrijf daarin geen interesse heeft, staat in het conceptrapport. Een fusie met cultuurbedrijf De Domijnen acht LAgroup onverstandig.

Versnipperen
De Domijnen wil minder budget en personeelsinzet voor Volt dan LAgroup voorstelt. De Domijnen belemmert daarmee de noodzakelijke verbreding van Volt, vindt LA­group: “Functies en taken voor de popfunctie versnipperen in het Domijnenplan over meerdere afdelingen, waardoor de popfunctie vele bazen krijgt.”

Volgens LAgroup heeft PIW de ontwikkeling van Volt de afgelopen jaren al beperkt. De programmering is ‘te klein’ en ‘te niche’. Volt zou zich met inzet van iets meer middelen op een breder publiek moeten richten.

Op de vraag aan de gemeente waarom wordt gekozen voor fusie met De Domijnen, is nog niet gereageerd.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →