Burgemeester over inval Klimmen: 'De oogst is heel stevig'

Print
Burgemeester over inval Klimmen: 'De oogst is heel stevig'

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Retersbeek - Bij een grote controle-actie op een woonwagenkamp in Klimmen heeft de politie woensdagochtend "een behoorlijk aantal" mensen opgepakt.

Dat zegt burgemeester Wil Houben van Voerendaal, waar Klimmen onder valt. "Er vinden hier heel wat illegale activiteiten plaats," aldus de burgemeester.

Wietplantages
De politie stuitte tijdens de actie, waar onder meer ook de Belastingdienst, de brandweer en leidingbeheerder Enexis aan meewerken, op meerdere wietplantages en apparatuur voor de productie van drugs. Ook bleek dat er stroom werd afgetapt en vond de politie een illegaal sloopterrein dat deels op gemeentegrond was gebouwd.

Over precieze aantallen wil Houben voorlopig niets zeggen. De politie komt aan het eind van de middag met meer informatie.

Lees ook: Straat hele dag dicht: controle onder politiebescherming

Honderd man
Aan de actie werken in totaal meer dan honderd functionarissen mee. De straat is aan beide kanten hermetisch afgesloten. Vooralsnog verloopt alles redelijk rustig.

Gesprekken
De bewoners worden binnen drie weken op de hoogte gebracht van de resultaten. Dat gebeurt in persoonlijke gesprekken, zegt de gemeente.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →