Bush (93) ontkent aanranden actrice

Print
Bush (93) ontkent aanranden actrice

George H.W. Bush op archiefbeeld uit 2012. Afbeelding: Reuters

De Amerikaanse oud-president George H.W. Bush (93) heeft excuses aangeboden nadat een actrice hem van aanranding beschuldigde. Een vertegenwoordiger van Bush liet aan de Britse krant Daily Mail weten dat het ging om een "poging tot humor''.

Actrice Heather Lind (34) deed eerder op Instagram haar beklag over het gedrag van de oud-president. Hij zou haar vier jaar geleden vanuit zijn rolstoel hebben betast terwijl ze poseerden voor een foto. Ook zou hij een "vieze grap'' hebben verteld.

Ogen
Echtgenote Barbara Bush zou tijdens het voorval veelzeggend met haar ogen hebben gerold. "En zijn beveiliger zei dat ik niet naast hem had moeten gaan staan voor de foto", aldus de actrice, die de hashtag #MeToo gebruikte.

Een woordvoerder van de oud-president liet aan DailyMail.com weten dat sprake is van een misverstand. "President Bush zou nooit opzettelijk iemand overstuur maken. Hij wil zijn oprechte excuses aanbieden als zijn poging tot humor door mevrouw Lind als beledigend is ervaren."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →