Mookenaar loopt tegen de lamp en verdwijnt achter de tralies

Print
Mookenaar loopt tegen de lamp en verdwijnt achter de tralies

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

De verlopen apk op zijn auto is een 23-jarige man uit Mook duur komen te staan. De politie betrapte hem en constateerde dat hij nog enkele boetes had uitstaan.

Omdat de man het geldbedrag van 2424 euro niet kon betalen, moet hij een gevangenisstraf van 47 dagen uitzitten. Ook is zijn auto in beslag genomen, laat de politie weten.

Politieboot
De politie zag de auto van de man tijdens een patrouille van een politieboot op de Maas bij Cuijk. Uit controle van het kenteken bleek dat de apk van de auto was verlopen. In de systemen kwam ook de openstaande boete aan het licht, die bij niet betalen tot een gevangenisstraf zou leiden. Daarnaast stonden er nog eens vier boetes van in totaal 1819 euro open.

Achtervolging
Toen de agenten de boot afmeerden en de man wilden aanspreken, nam die de benen. Na een korte achtervolging te voet wisten ze de man in de kraag te vatten. Omdat de man niet kon betalen werd zijn auto in beslag genomen en werd hij naar de gevangenis in Grave gebracht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →