Crimineel geld: komst Hiltonhotel naar Limburg op losse schroeven

Print
Crimineel geld: komst Hiltonhotel naar Limburg op losse schroeven

Afbeelding: Curio

Koningsbosch - Het plan om een Curio-hotel, een dochteronderneming van Hilton, in Koningsbosch te bouwen wankelt. Uit onderzoek naar de geldstromen blijkt dat er ‘ernstig gevaar bestaat dat het project gefinancierd wordt met crimineel geld’.

Ook blijkt uit het onderzoek van het Landelijk Bureau Bibob dat het gevaar bestaat dat ‘de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen’.

Vergunning geweigerd 
De gemeente Echt-Susteren deed een beroep op de Wet Bibob, dat gemeenten in staat stelt de aanvrager van een vergunning door te laten lichten als er een vermoeden bestaat dat er sprake is van malafide praktijken. Bij zo’n onderzoek worden onder meer de geldstromen nagelopen.

Lees ook: 'Het zal echt een plek worden die je moet ontdekken'

Op basis van de resultaten wil de gemeente de door Gelasius Vastgoedmaatschappij BV aangevraagde omgevingsvergunning gaan weigeren. Gelasius heeft nu twee weken de tijd om de gemeente ervan te overtuigen dat er niets aan de hand is en dat de vergunning verleend moet worden. Daarna neemt de gemeente een definitief besluit over de vergunning.

Veel paniek
Gelasius laat in een persbericht weten dat zij geen enkele reden zien waarom de vergunningaanvraag geweigerd zou moeten worden. “De projectfinanciering voor dit project is zeer transparant en is door verschillende partijen en deskundigen beoordeeld.” Ook hekelen zij het feit dat de gemeente het nieuws naar buiten brengt voordat de termijn waarbinnen zij zich hebben kunnen verweren is verlopen. “Dat heeft voor veel paniek gezorgd en dat spijt ons.”

Hilton
Enkele weken terug werd groots aangekondigd dat Koningsbosch een hotel genaamd ‘The Monastery’ krijgt. Drie partijen - Hilton, Gelasius Vastgoedmaatschappij en Service Hotel and Resort International – tekenden de overeenkomst. Het hotel zou onder meer honderd luxe kamers krijgen, wellnessvoorzieningen en een restaurant.

 

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen