Voetbalsters Oranje benoemd tot Ridder

Print

Premier Rutte riddert voetbalster Lieke Martens. Afbeelding: ANP

De voetbalsters van het Nederlandse vrouwenelftal zijn woensdag bij een ontvangst door premier Mark Rutte en minister Edith Schippers (Sport) allemaal benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in het Catshuis.

De speelsters kregen de onderscheiding voor het behalen van de Europese titel, de afgelopen zomer in eigen land.

"Jullie hebben gezorgd voor het hoogtepunt van een mooie sportzomer'', zei Rutte tegen de selectie. "Met het winnen van het Europees kampioenschap hebben jullie Nederland een prachtig cadeau gegeven. Iedereen heeft genoten. Voor de eerste keer zijn de Nederlandse voetbalvrouwen Europees kampioen geworden. Nog nooit zijn zoveel toeschouwers op een EK afgekomen. In huiskamers, kroegen en pleinen zijn jullie wedstrijden massaal gevolgd.''

De premier feliciteerde ook aanvalster Lieke Martens en bondscoach Sarina Wiegman, die maandag werden gekozen tot beste speelster en beste coach van een vrouwenteam van de wereld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →