Venlose bejaarde langer vast voor misbruik op camping

Print
Venlose bejaarde langer vast voor misbruik op camping

Camping De Somerense Vennen in Lierop, waar het misbruik zou hebben plaatsgevonden. Afbeelding: Google Street View

Tegelen - De 75-jarige Venlonaar die jarenlang ontucht zou hebben gepleegd op een camping in het Brabantse Lierop, blijft nog drie maanden in voorarrest. Dat besloot de Bossche raadkamer woensdagmiddag.

De man, die al langer in Lierop woont, werd dinsdag 10 oktober gearresteerd. Het OM verdenkt hem van ontucht met twee minderjarige meisjes. Bij eentje was het eenmalig, het andere slachtoffer zou vanaf haar 9e zeventien jaar verregaand zijn misbruikt.

Het gebeurde op camping Somerense Vennen in Lierop. Daar woonde hij vele maanden per jaar, de rest van de tijd zat hij in zijn Lieropse woning. De moeder van het slachtoffer had een chalet schuin tegenover die van de verdachte. 

Lees ook: Venlose bejaarde die kinderen zou hebben misbruikt al eerder veroordeeld

Eerder veroordeeld
Bekenden omschrijven hem als vriendelijk, joviaal en betrouwbaar. Wel waren er vragen over de vele bezoeken van het meisje maar daar praatte hij dan omheen. Ook noemde hij haar soms zijn stiefdochter. 

Na zijn arrestatie bleek dat hij in 2002 is veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur en een jaar voorwaardelijke cel, ook voor misbruik van een aan zijn zorg toevertrouwde minderjarige.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →