Negen arrestaties bij inval woonwagenkamp Klimmen

Print
Negen arrestaties bij inval woonwagenkamp Klimmen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Retersbeek - Negen mensen zijn woensdag gearresteerd bij de actie op een woonwagenkamp in Klimmen.

In de acht chalets troffen politie en andere diensten vijf wietplantages en zes vuurwapens aan. Bij alle woningen werd illegaal stroom en gas afgetapt. De politie nam ook zeven auto’s, twee motoren en een ski-jet in beslag waarvan onduidelijk was wie de eigenaar was. Ook werd vijftig mille aan contanten ingenomen. Verder is apparatuur om drugs te maken gevonden. 

Sloperij
Daarnaast bleken bewoners een illegale sloperij in gebruik te hebben en zijn woningen gebouwd op grond van de gemeente. De betrokken bewoners krijgen binnenkort een proces-verbaal en een sommatie om die weg te halen. Zo niet, dan volgt een dwangsom.

Lees ook: Burgemeester over inval Klimmen: 'De oogst is heel stevig'

Verbijsterd
Rond de honderd mensen van politie, brandweer, belastingdienst, energiebedrijf Enexis en gemeente deden mee aan de actie die woensdagmorgen begon en de hele dag duurde. Burgemeester Wil Houben van Voerendaal (waar Klimmen onder valt) zegt verbijsterd te zijn over wat er allemaal is aangetroffen. 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →