Politie observeert bedrijf in Neer vanwege drugszaak

Print
Politie observeert bedrijf in Neer vanwege drugszaak

Afbeelding: ANP

Neer - De politie heeft vorig jaar in Neer een aantal weken een bedrijf aan de Heldenseweg geobserveerd vanwege een drugszaak.

Dat bleek woensdag in Roermond tijdens een tussentijdse rechtszaak tegen drie verdachten. Rechercheurs hielden in oktober 2016 een lasbedrijf in de gaten, nadat de tip was binnengekomen dat de eigenaar Jeroen B. (43) op bestelling onder andere ketels zou maken voor amfetaminelabs.  

Geen weg terug
B. heeft in zijn verhoren toegegeven dat hij voor mensen van wie hij alleen de  voornaam zegt te kennen, laswerk heeft gedaan. Er zou voor hem geen weg terug meer zijn geweest toen hij het vermoeden kreeg dat zijn afnemers zijn producten wel eens zouden kunnen gebruiken bij illegale praktijken.

Verdachten
Hij zou in niet mis te verstane bewoordingen te horen hebben gekregen dat hij niets verkeerds deed en dat hij de opdrachten moest uitvoeren. B. denkt dat zijn 49-jarige plaatsgenoot Frank H. de afnemers naar hem toe heeft gestuurd. De twee zijn met Maurice S. (49) uit Haelen de verdachten in een zaak rond een loods aan de Kleine Laak in Roggel. Daar vond de politie in  juni 2016 productieapparatuur voor soft- en harddrugs.

Schuldigen
Frank H. zou daar volgens zijn medeverdachten vaten en ketels hebben  opgeslagen. H. ontkent dat. Hij wijst naar anderen als de schuldigen.

De rechtszaak gaat begin volgend jaar verder.  

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →