Heerlen wil proef met legale wietteelt doen

Print
Heerlen wil proef met legale wietteelt doen

Afbeelding: iStock

De gemeenteraad roept burgemeester Ralf Krewinkel op om de gemeente Heerlen kandidaat te stellen voor een proef met legale wietteelt.

In een motie van de coalitiepartijen sprak de raad zich woensdagavond in grote meerderheid uit.

Overheidswiet
Zo’n proef waarbij een ondernemer wiet gaat telen onder streng overheidstoezicht is al voorbereid door oud-burgemeester Paul Depla. Er ligt zelfs een complete businesscase klaar, waarmee alle Limburgse coffeeshops van rookwaar kunnen worden voorzien.

Rutte
In het coalitieakkoord van het nieuwe kabinet staat dat er ruimte komt voor zulke proeven. De eerdere kabinetten Rutte I en II zagen niets in zulke proeven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen