VVV stunt tegen drievoudig bekerwinnaar

Print

Afbeelding: Laurens Eggen/ EGLA

VVV heeft FC Utrecht uit het bekertoernooi geknikkerd. De Venlonaren wonnen met 3-1.

De gasten toonden zich na een rode kaart voor hun aanvoerder Willem Janssen veerkrachtig, maar moesten uiteindelijk toch buigen in De Koel. Voor VVV scoorde Lennart Thy zijn eerste, officiële treffer.Eerste helft
In de eerste helft was VVV heer en meester in De Koel. Waar de FC Utrecht-aanhang tegen de eigen ploeg schreeuwde: ‘wakker worden’, was VVV meteen bij de les. Zeker Lennart Thy toonde zich vlijmscherp. Al in de tweede minuut opende hij de score na een pass van Torino Hunte. De speersnelle buitenspeler was zelf in de twintigste minuut trefzeker, na een fraaie aanval van de thuisploeg waarin Kelechi Nwakali uiteindelijk een plaatje van een assist afleverde: 2-0.

Utrecht ongevaarlijk
Voor Thy de eerste, officiële treffer in het shirt van VVV. In de 32ste minuut soleerde Moreno Rutten bijna naar de 3-0. Zijn inzet werd verwerkt door Utrecht-goalie David Jensen. Van de Domstedelingen viel in het eerste bedrijf maar één kans te noteren. Dario Dumic kopt in na een corner, maar Ralf Seuntjens haalt de bal voor de lijn weg.Rood Janssen
Na rust kwam bij VVV Tarik Tissoudali in het veld om de geblesseerd geraakte doelpuntenmaker Torino te vervangen. Nog geen zeven minuten na de hervatting was het einde wedstrijd voor voormalig VVV-speler Willem Janssen. De aanvoerder van FC Utrecht greep Vito van Crooij vast en kreeg zijn tweede gele kaart. Maar VVV liet zich achteruit dringen door de tien man van Utrecht en kwam ondanks het getalsmatig overwicht in de verdrukking. In de 62ste minuut kon invaller Gyrano Kerk zowaar de 2-1 binnen schieten.

Op slot
Na die treffer kreeg FC Utrecht nieuwe energie. De gasten hielden met tien man elf Venlonaren in de tang. Toch kwam VVV er mondjesmaat uit. In de 82ste minuut raakte Thy de paal en kon Moreno Rutten de rebound omzetten in de 3-1. Karakteristiek:
VVV – FC Utrecht 3-1  (2 - 0)
. 2. Thy 1-0, 20. Hunte 2-0, 62. Kerk 2-1, 82. Rutten 3-1. Toeschouwers : 3928. Scheidsrechter Blom. Gele kaarten: Thy, Van Bruggen (VVV), Janssen, Van de Streek, Dumic (FC Utrecht). 52. Rood Janssen (Utrecht, twee keer geel).

VVV: D. van Crooij, Rutten, Röseler, Van Bruggen, Janssen (91. Janse), Nwakali (88. Antonis), Seuntjens, Leemans, V. van Crooij, Thy, Hunte (46. Tissoudali).

FC Utrecht: Jensen, Dumic, Ayoub (82. Venema), Dessers, Janssen, Van der Meer (32. Willock), Emanuelson, Troupée, Van de Streek, Görtler (57. Kerk), Braafheid.