Roda tankt zelfvertrouwen met bekerwinst tegen Groningen

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

In de competitie draait Roda uiterst moeizaam, maar in de beker heeft de ploeg de wind in de rug. De Kerkradenaren elimineerden woensdagavond een andere eredivisionist, FC Groningen: 3-1.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor Nol Hendriks schoot Roda fanatiek uit de startblokken. De Kerkradenaren doken enkele keren dreigend voor het Groningse doel op, maar zagen het offensief na een kwartier spelen aan kracht verliezen. Groningen nam de controle langzaam over, maar had ook de vorm niet om een vuist te maken.

Foutenfestijn
De wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau, waarin ook de aanvallers in de malaise deelden. Zo aarzelden Dani Schahin en Simon Gustafson zo lang bij een droomkans dat alle gevaar weg was. Middenvelder Ndenge deed op slag van rust voor hoe het wél moet. Vanaf twintig meter mikte hij de bal in het doel: 1-0.

Ndenge op schot
In de tweede helft was Roda die voorsprong snel kwijt. Bij een lange pass viel de bal tussen de defensie en de ver uitgekomen Jurjus. Bacuna profiteerde: 1-1. Het duurde even totdat de thuisploeg over deze tik heen was, maar daarna kraakte het noordelijke fort. Met zijn tweede treffer, een kopbal, liet Ndenge de 7200 toeschouwers weer jubelen.

Stuiptrekking
Groningen startte vervolgens een wanhoopsoffensief, maar het was Rosheuvel die in blessuretijd de poort voor Roda naar de derde ronde definitief opende: 3-1.