F1-steward die Verstappen bestrafte met de dood bedreigd

Print
F1-steward die Verstappen bestrafte met de dood bedreigd

Afbeelding: YouTube

Steward en voormalig Formule 1-coureur Mika Salo stelt doodsbedreigingen te hebben ontvangen na de tijdstraf voor Max Verstappen. "Voornamelijk uit Nederland."

De Fin Mika Salo was afgelopen zondag een van de stewards tijdens de GP van Amerika, die Max Verstappen zijn podiumplaats afnam. De coureur van Red Bull haalde in de laatste ronde Kimi Räikkönen in, maar deed dat met alle vier de wielen naast de baan. 

Lees ook: Deze coureurs gingen net als Max 'off track', zonder straf

Reden genoeg voor Radovan Novak, Gary Connelly en Salo, de officials in Austin, om de Limburger vijf tellen tijdstraf te geven. Een sanctie die Verstappen zelf veroordeelde en met hem heel veel prominenten in het F1-wereldje. 

Lees verder onder de foto.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Salo geeft nu tegenover het Finse SuomiF1 aan dat hij in de dagen na de race behoorlijk wat commentaar te verduren heeft gekregen. "Ik heb zelfs doodbedreigingen ontvangen, voornamelijk uit Nederland", aldus de 50-jarige Salo, tussen 1994 en 2002 zelf actief in de koningsklasse, onder meer voor Ferrari.

Lees ook: Woede Verstappen is begrijpelijk, maar onterecht

Intimidatie
"Dat de Wikipedia-pagina van de FIA werd aangepast, vonden we allemaal nog wel grappig. Maar dit gaat gewoon te ver. Dit is intimidatie die niet kan worden getolereerd", aldus Salo.

De Fin blijft achter de sanctie voor Verstappen staan. "Het was een straf voor hem, maar regels blijven regels. Daarin staat heel duidelijk dat als een coureur voordeel haalt uit zo’n actie naast de baan, daar een tijdstraf op volgt. En de situatie was heel duidelijk."