Heerlen in beraad met koplopers wietgemeenten

Print
Heerlen in beraad met koplopers wietgemeenten

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Heerlen praat met Breda en Utrecht over wietproeven. Het betreft een initiatief van Paul Depla (Breda). Nu er groen licht komt uit Den Haag, ligt het initiatief weer bij de gemeenten.

Twee jaar geleden besloot de Tweede Kamer wietteeltproeven nog expliciet te verbieden, ondanks een sterke lobby van de Vereniging ­van Nederlandse Gemeenten. Dat het kabinet nu groen licht geeft voor wietteelt onder overheidstoezicht, kwam als een verrassing.

Op initiatief van burgemeester Paul Depla van Breda gaan Heerlen, Utrecht en andere voorhoedegemeenten binnenkort in beraad over de ontstane situatie. 

Loket
De Heerlense locoburgemeester Peter van Zutphen wijst erop dat er slechts een paar regels in het regeerakkoord staan over wiet. De kennis zit bij een handvol koplopers, zoals Breda, Heerlen en Utrecht. Dat vraagt om samenwerking of enige vorm van afstemming. Van Zutphen: "Er is geen loket in Den Haag waar wij ons als gemeente kunnen aanmelden om mee te doen aan een wietproef. Het moet van onderop komen.”

Heerlen zal verder overleg zoeken met andere Limburgse coffeeshopgemeenten. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen