Unieke beelden: Limburger bezoekt uitgestorven spookstad Fukushima

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Urban Explorer Bob Thissen heeft al heel wat gave plekken gezien. Zijn laatste locatie is echter wel heel bijzonder. Onlangs was de Heerlenaar in de Japanse stad Fukushima, waar in 2011 een enorme kernramp plaatsvond. Dat leverde unieke beelden op.

Redactie

Thissen reist de hele wereld over om video's te maken van verlaten plekken voor zijn Youtube-kanaal Exploring the Unbeaten. KernrampOnlangs streek hij neer in de Japanse stad Fukushima. Op 11 maart 2011 werd de stad getroffend door een enorme kernramp. Een vloedgolf, veroorzaakt door een tsunami, verwoestte de plaatselijke kerncentrale. Vanwege de radioactiviteit verliet de bevolking massaal de stad en de omgeving. De stad ligt er dik zes jaar later exact hetzelfde bij als op 11 maart 2011. Alsof de tijd er stil heeft gestaan. Nieuwe serieThissen kondigt in zijn nieuwste video een serie aan over de verlaten stad. Het is niet bekend wanneer de eerste aflevering te zien is.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal