Politie pakt verdachte van gewapende woningoverval op

Print
Politie pakt verdachte van gewapende woningoverval op

Foto ter illustratie. Afbeelding: Istock

De politie heeft woensdag een 31-jarige man uit Sittard aangehouden die in augustus betrokken is geweest bij een gewapende woningoverval in Ospel. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.

Drie of vier onbekende mannen drongen op zaterdagavond 5 augustus avond rond kwart voor negen een huis aan de Klaarstraat binnen en bedreigden en boeiden een van de bewoners van dat pand.

Overmeesterd
Op het moment van de overval was in het dorp de wielerkoers Tour d’Oospel gaande. Een bekende, die toevallig langsfietste, vertrouwde de situatie rond het pand niet. Hij belde de eigenaar van de woning die toeschouwer was bij die wielerkoers. Toen hij en een bekende in het pand in de Klaarstraat poolshoogte gingen nemen, werden zij ook overmeesterd door de overvallers. De daders gingen er met een vooralsnog onbekende buit vandoor.

De politie is volop bezig met de zoektocht naar twee of drie andere verdachten. 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee