Weinstein opnieuw door actrice beschuldigd van verkrachting

Print
Weinstein opnieuw door actrice beschuldigd van verkrachting

Annabella Sciorra in 2011 Afbeelding: AFP

Opnieuw is er een Amerikaanse actrice naar buiten getreden met een verhaal over een verkrachting door Hollywood-producer Harvey Weinstein. Annabella Sciorra liet aan het magazine The New Yorker weten begin 1990, na een avondje uit in New York, door de producer te zijn verkracht.

Volgens de 57-jarige actrice, genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol in The Sopranos, hadden de ongewenste intimiteiten over een periode van 'verschillende jaren' plaats, een trauma dat haar er nog altijd toe brengt om te gaan slapen met een honkbalknuppel naast haar bed.

Angst
De producer had de actrice bij haar thuis afgezet, waarna hij haar woning zou zijn binnengedrongen en zijn overhemd uit deed. De actrice zei dat hij haar op het bed duwde en zich op haar stortte. "Ik schopte en ik schreeuwde", aldus Sciorra, die haar verhaal ruim 20 jaar geheim hield uit angst voor de producer.

Meer dan een vijftigtal vrouwen, onder wie bekende actrices zoals Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie, hebben soortgelijke feiten over de producer naar buiten gebracht.

Avances
In hetzelfde artikel beweert actrice Daryl Hannah, die in Kill Bill: Volume 1 acteerde, dat ze begin 2000 eveneens meermaals is lastiggevallen door Weinstein. Ze weigerde zijn avances, wat 'onmiddellijke gevolgen' had voor haar carrière, zei ze.

De 65-jarige producer is door zijn eigen productiehuis ontslagen. Tegen hem lopen verschillende onderzoeken in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Zelf ontkent hij elke seksuele relatie zonder wederzijdse instemming.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →