Jeugdzorg niet in beeld bij oppasgezin overleden baby

Print
Jeugdzorg niet in beeld bij oppasgezin overleden baby

Afbeelding: iStock

Jeugdzorg was niet in beeld bij het Brunssumse gezin waarvan de ouders anderhalve week geleden zijn opgepakt in verband met de overleden baby Fabian.

Het echtpaar, dat regelmatig op het vijf maanden oude jongetje paste, werd anderhalve week geleden gearresteerd.

Verdacht
Die arrestatie gebeurde een ruime week nadat het kindje onder hun zorg onder verdachte omstandigheden overleed. Het stel - zelf ouders van twee jonge kinderen - zit nog altijd vast om uit te zoeken of er sprake was van een misdrijf.

Lees ook: Verdacht oppasduo overleden baby nog twee weken vast

De gemeente Brunssum heeft snel na de arrestatie een eigen intern onderzoek ingesteld, los van het strafrechterlijk onderzoek. Daarbij werd gekeken of er wellicht op het gebied van jeugdzorg in het gezin steken zijn laten vallen.

Extra zorg
Volgens burgemeester Luc Winants van Brunssum was er echter geen bemoeienis van jeugdzorg in het gezin. Inmiddels is er wel extra zorg ingeschakeld voor de twee kinderen van het echtpaar, dat nu bij familie verblijft. 

Het echtpaar uit Brunssum blijft nog een ruime week ‘in beperking’, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Lees ook: Overleden baby: opgepakte peetouders goede eenvoudige mensen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →