Duitser (34) aangehouden voor bizar ongeluk op A73

Print
Duitser (34) aangehouden voor bizar ongeluk op A73

Afbeelding: David Dunnaway

Een 34-jarige Duitse automobilist is opgepakt voor het veroorzaken van het bizarre ongeluk zaterdagavond op de A73. Daarbij raakten acht mensen gewond.

Rond 20.00 uur viel ter hoogte van Beesel een zogenoemde miniquad en het zeildoek dat eroverheen was gespannen van een aanhanger. Meerdere achterop komende auto's botsten op het materiaal. De bestuurder van de auto met aanhangwagen is aangehouden.

Acht gewonden
Bij de aanrijding waren in totaal elf mensen betrokken. Acht van hen raakten volgens de politie gewond en zijn met ambulances naar ziekenhuizen gebracht. Twee mensen konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis en zes personen zijn opgenomen in verschillende ziekenhuizen. Een persoon is ernstig gewond. 

Diverse aanrijdingen
Het is nog onduidelijk waardoor de aanhanger zijn lading verloor. Verschillende passerende personenauto’s hebben de quad geraakt. Hierdoor ontstonden diverse aanrijdingen op de weg. In totaal waren, naast de auto met aanhangwagen, vijf andere auto’s bij het ongeval betrokken. Van de 11 personen betrokken personen zijn er acht naar ziekenhuizen in Venlo, Roermond, Heerlen en Nijmegen gebracht. Twee personen konden na behandeling naar huis. Zes personen zijn opgenomen. Een van de slachtoffers is ernstig gewond. Over de aard van de verwondingen is geen informatie beschikbaar.

Windvlaag
Mogelijk is de aanhanger gegrepen door een windvlaag, aldus een woordvoerster van de politie. Het ongeluk gebeurde vlak voor de Swalmentunnel in de richting van Roermond. De tunnel is in die richting fgesloten en de weg vanaf Venlo was tot na middernacht dicht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen