MVV maakt einde aan reeks nederlagen

Print

MVV'ers vieren hun doelpunt tegen Volendam. Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

MVV heeft voor het eerst sinds lange tijd weer eens gewonnen. De ploeg van Ron Elsen was zondagmiddag thuis te sterk voor FC Volendam. Het werd 2-1 tegen de hekkensluiter van de Jupiler League.

Na vier nederlagen was het verlangen naar een zege behoorlijk groot bij MVV. En de intentie van de Maastrichtse ploeg werd meteen duidelijk. Volendam had de bal nauwelijks aangeraakt toen MVV op voorsprong kwam. Jonathan Okita werd aan de rechterkant weggestuurd. Hoewel hij ook zelf kon uithalen, legde hij de bal panklaar voor Dogan Golpek die beheerst binnenschoot: 1-0.

Verkeerde been
De euforie in De Geusselt werd snel getemperd. In de eerste de beste uitbraak na de openingstreffer was Nick Doodeman er als de kippen bij om de 1-1 gelijkmaker binnen te prikken. Volendam kon van die treffer echter nog korter genieten dan MVV de 1-0-voorsprong koesterde. Direct na de aftrap kreeg MVV een vrije trap mee op een metertje of 25. Ciranni gaf de bal voor het doel, waarna Samy Mmaee net onder de bal door sprong. Door deze actie werd doelman Hobie Verhulst (ex-MVV) op het verkeerde been gezet en werd zo direct door de trap van Ciranni gepasseerd: 2-1.

De veelbelovende start was geen opmaat voor nog meer sprankelende minuten. Na de treffers werden beide ploegen slordiger in balbezit. MVV was wel een stuk sterker dan de ploeg met de rode lantaarn, maar tal van veelbelovende acties werden maar matig voortgezet in het strafschopgebied.

Gevaarlijker
Waar Volendam nauwelijks het zestienmetergebied van MVV zag in de tweede helft, werd MVV alleen maar sterker en gevaarlijker. Maar door een reeks onverzilverde kansen bleef de marge slechts één doelpunt. Okita manoeuvreerde zichzelf meermaals in kansrijke positie, maar hij kreeg de bal keer op keer naast het doel.

Dankzij de zege stijgt MVV naar de tiende plaats in stand met vijftien punten.