Hoofdrol voor Janssen bij ploeterend Utrecht: 'Hoe is het mogelijk?'

Print
Hoofdrol voor Janssen bij ploeterend Utrecht: 'Hoe is het mogelijk?'

Afbeelding: ANP Pro Shots

Willem Janssen speelde zondagmiddag een hoofdrol bij het gelijkspel van FC Utrecht tegen NAC Breda (2-2).

De aanvoerder van de Domstedelingen viel zowel in positieve als in negatieve zin op. 

Doelpunt
Na een scrimmage uit een hoekschop zette de centrale verdediger uit Well zijn ploeg na 20 minuten op voorsprong. Lang kon Utrecht niet van die voorsprong genieten, want NAC maakte ogenblikkelijk de gelijkmaker. Vlak na rust was het opnieuw Janssen die opviel, maar dit keer op minder flatterende wijze; de captain liet een voorzet in zijn eigen strafschopgebied lopen, maar had niet in de gaten dat er nog een tegenstander in de buurt was. NAC-aanvaller Korte reageerde attent en tikte simpel binnen. 

Lat
Later in de enerverende partij kreeg Janssen nog twee riante mogelijkheden om zijn slippertje recht te zetten. Maar met nog 20 minuten te gaan liet hij het na zijn ploeg weer op voorsprong te zetten; een harde kopbal spatte uiteen op de kruising. Nadat invaller Venema Utrecht uit een vlijmscherpe counter op gelijke hoogte had gebracht, kreeg Janssen een tweede kans om zijn ploeg drie punten te bezorgen. De Limburger trof met zijn kopbal echter opnieuw de lat. 

Na afloop baalde Janssen duidelijk van zijn missers. "Dan zak je door de grond als je godverdomme twee ballen op de lat kopt", mopperde hij voor de camera van FOX Sports. "Hoe is het mogelijk?" 

Utrecht zakt door het tegenvallende resultaat tegen NAC verder weg in de middenmoot; de ploeg van Erik ten Hag staat nu op de negende plaats.