Duitser die ernstig ongeluk op A73 veroorzaakte weer vrijgelaten

Print
Duitser die ernstig ongeluk op A73 veroorzaakte weer vrijgelaten

Afbeelding: David Dunnaway

Reuver - De Duitse automobilist die zaterdagavond werd aangehouden na een ernstig ongeval op de A73 bij Reuver, is weer vrij.

De 34-jarige man bestuurde zaterdagavond rond acht uur een auto met aanhanger op de A73 ter hoogte van Beesel. Hij reed in de richting van Roermond. Doordat het dek van de aanhanger en de mini-quad die zich daarop bevond op de rijweg belandden, ontstond een ernstig ongeval.

Acht gewonden
Verschillende passerende personenauto’s raakten de quad, met diverse aanrijdingen op de weg als gevolg. Daarbij waren naast de auto met aanhanger vijf wagens betrokken. Bij het ongeval raakten acht mensen gewond, van wie één ernstig. Twee mensen konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis, zes personen werden opgenomen in verschillende ziekenhuizen. 

In de loop van zondagmiddag mochten nog eens vier mensen het ziekenhuis verlaten. Er ligt nu nog één gewonde vrouw (51) uit Heerlen in het ziekenhuis in haar woonplaats. Een 51-jarige vrouw uit België is nog steeds opgenomen in het ziekenhuis van Nijmegen.

Onderzoek
De bestuurder van de auto met aanhangwagen werd zaterdagavond aangehouden. Na verhoor kon hij zondagmiddag naar huis. Of hij verder wordt vervolgd, is volgens persofficier Fanny Hilhorst, nog niet duidelijk. "Eerst moet er nog technisch onderzoek verricht worden. Dat kan enige tijd duren. Als de resultaten van dat onderzoek bekend zijn, zullen we beoordelen of de man verder vervolgd wordt en wat dan de eventuele tenlastelegging is."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →