Nederlandse handballers winnen ook tweede WK-kwalificatieduel

Print
Nederlandse handballers winnen ook tweede WK-kwalificatieduel

Afbeelding: iStock

De Nederlandse handballers met zeven Limburgse spelers hebben ook het tweede WK-kwalificatieduel gewonnen. In Leuven werd België met 26-25 verslagen.

Beide teams waren in de derby der lage landen zeer aan elkaar gewaagd. Nederland kon in de beginfase een klein gaatje (3-5) slaan, maar de Belgen kwamen toch weer langszij (9-9). Mede door een aantal sterke reddingen van doelman Bart Ravensbergen kon Nederland met een voorsprong gaan rusten (12-14).

Slotfase
De Belgen begonnen de tweede helft echter zeer sterk en binnen twee minuten was de stand weer gelijk. Er ontstond een gelijk opgaan gevecht in de tweede helft waarin het verschil tussen beide teams lange tijd slechts een treffer was. Pas in de slotfase wist Nederland het verschil uit te bouwen naar twee. Bobby Schagen schoot in de laatste minuut vanuit een zevenmeter de beslissende bal tegen de touwen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →