Directeur weg; organisatie RTV Roermond gaat op de schop

Print
Directeur weg; organisatie RTV Roermond gaat op de schop

Roel Schenk (L) en Tanja Clerkx. Afbeelding: Archief De Limburger

De organisatie bij RTV Roermond gaat op de schop. Roel Schenk is directeur af.

Schenk volgde in augustus 2016 Tanja Clercx op, die na vijf jaar meer tijd wilde gaan besteden aan haar marketing- en mediabureau. Schenks jaarcontract werd afgelopen augustus echter niet door het bestuur verlengd. Officieel omdat de organisatie op de schop gaat, maar zowel Pierre Houben als Jos Van Kan van het bestuur erkent dat Schenk vooral een commerciële man is, die weinig kaas gegeten heeft van redactionele zaken.

Vrijwilliger
Ook is een aantal vrijwilligers en freelancers opgestapt, omdat ze niet met de directeur overweg konden. Het bestuur is nu op zoek naar een hoofdredacteur. Volgens Houben lopen er gesprekken en heeft het bestuur al een geschikte kandidaat op het oog. Schenk - 'ik ben in overleg met het bestuur als directeur gestopt' - blijft als vrijwilliger aan RTV Roermond verbonden voor de commerciële kant. Ook wil hij programma’s maken, zo geeft hij zelf aan. Mogelijk dat hij in de toekomst zijn diensten als zzp’er aan kan bieden, maar vooralsnog krijgt hij er niets voor betaald. Houben bevestigt dat. "We hebben alleen geld voor een administratieve kracht en een hoofdredacteur. Ook nog maar parttime."

Samenwerken
Wil RTV overleven dan zal de omroep volgens Houben samen moeten gaan werken met andere lokale omroepen, zoals de landelijke koepel voorstaat. Houben kijkt met een jaloerse blik naar Venlo, waar de gemeente fikse subsidies pompt in de omroep. "Wij krijgen louter de wettelijke bijdrage per inwoner. We zouden al blij zijn met betaalde opdrachten van Roermond."

Ondanks dat krappe budget was Tanja Clercx, die destijds de opdracht kreeg de omroep te professionaliseren, erin geslaagd het tv-gedeelte van de grond te krijgen met dagelijks een uitzending. Tegenwoordig zijn op RTV-tv vooral herhalingen te zien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →