Verstappen: 'Dit was de gemakkelijkste race die ik ooit gereden heb'

Print
Verstappen: 'Dit was de gemakkelijkste race die ik ooit gereden heb'

Afbeelding: AFP/Pedro Pardo

Met grote overmacht racete Max Verstappen naar zijn derde zege in de Formule 1. De twintigjarige Limburger pakte na de start de leiding op Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad. Vervolgens zag niemand hem meer terug. Op meer dan twintig seconden achterstand eindigde de Fin Valtteri Bottas in zijn Mercedes als tweede.

"De start was cruciaal", luidde de eerste korte reactie van Verstappen.

Botsing
De Limburger passeerde Sebastian Vettel, die van pole was gestart. Hij zag vervolgens in zijn spiegel hoe de Duitser botste met Lewis Hamilton. De nummer twee en één van de strijd om de wereldtitelstrijd werden veroordeeld tot een inhaalrace en zagen Verstappen nooit meer terug. Vettel eindigde als vierde en Hamilton stelde uiteindelijk met een negende plaats zijn vierde wereldtitel veilig. "Na die goede start kon ik mijn voorsprong uitbreiden. Ik was eigenlijk een beetje aan het cruisen en kon mijn auto en banden heel houden", zei Verstappen.

Lees ook: Oppermachtige Max Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Karten
"Mijn auto was echt super en super goed", zei de Limburger die nog niet zo lang geleden steeds gefrustreerder raakte omdat de motor in zijn bolide maar bleef haperen. "We hadden nu nog echt heel veel over. Dit was misschien wel de makkelijkste race die ik ooit heb gereden. Het leek wel een beetje hoe ik vroeger aan het karten was. Over de radio vertelden ze nog dat ik rustiger aan moest doen en geen risico moest nemen. Maar ik deed voor mijn gevoel al zo rustig aan. Ik geloof echt in mijn ploeg. Daarom heb ik mijn contract ook verlengd. Als we volgend seizoen sterk kunnen beginnen, dan hebben we het heel goed voor elkaar."