Verbeek keert terug in eredivisie en wordt trainer van FC Twente

Print
Verbeek keert terug in eredivisie en wordt trainer van FC Twente

Afbeelding: AFP/Jonas Güttler

Gertjan Verbeek is de nieuwe trainer en technisch manager van FC Twente. Hij tekent een contract tot aan de zomer van 2019. Jan de Jonge (54) komt met Verbeek mee en wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van de eerste selectie.

Gertjan Verbeek is blij met zijn nieuwe job. "Iedereen weet dat ik een emotionele binding heb met FC Twente", luidt zijn eerste reactie. "Ik ben op 500 meter van het Diekman opgegroeid en voetbalde zelf als jongetje bij het nabijgelegen Zuid Eschmarke. Bij de wedstrijden van FC Twente in het Diekman – in de jaren 70 en 80 – kroop ik dan weleens met mijn vriendjes onder het hek door om zo gratis naar binnen te komen. Ik herinner me ook het bijzondere scorebord in het Diekman, de fanatieke supporters op Vak Q en de gewonnen bekerfinale in ’77 in de Goffert waar ik bij was."

Ontslagen
De naam van Verbeek zong al een tijd rond in Enschede. De 55-jarige oefenmeester zat zonder baan sinds hij afgelopen zomer werd onstlagen door de Duitse eerstedivisionist VfL Bochum, waar hij sinds 2014 aan het roer stond. Een lot dat hem ook al beschoren was bij de club waar hij ervoor werkte, FC Nürnberg. Voor zijn periode in Duitsland werkte Verbeek met wisselend succes bij AZ, Heracles Almelo, Feyenoord en SC Heerenveen. 

FC Twente moest op zoek naar een nieuwe trainer nadat de club coach René Hake vorige week opzij schoof vanwege tegenvallende resultaten.