Badr Hari komt vrij en zet sportcarrière 'even niet op één'

Print
Badr Hari komt vrij en zet sportcarrière 'even niet op één'

Afbeelding: AD

Badr Hari heeft z’n celstraf er zo goed als opzitten. Waarschijnlijk volgende week vrijdag komt hij vrij en zal hij meteen naar Marokko afreizen, zegt zijn manager, Jacques de Wit.

Badr heeft dan zeven maanden en ongeveer tien dagen vastgezeten vanwege een serie mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Die straf moest hij nog uitzitten na aftrek van voorarrest en een lange juridische strijd voor de rechtbank. Badr zat de afgelopen maanden in Zaandam en, voor zover bekend, Heerhugowaard.

Badr mocht de afgelopen tijd al regelmatig overdag op verlof om ‘zijn werk’ te doen. De kickbokser werd onder meer gesignaleerd in de sportschool, maar zal toch zijn sportcarrière voorlopig ‘niet op de eerste plaats zetten’, zegt zijn manager Jacques de Wit. "Zodra hij vrij is, zal hij afreizen naar Marokko, waar hij tegenwoordig woont en waar zijn familie is."

Rico
Liefhebbers van de kickbokser Badr Hari hoeven niet te vrezen dat de inmiddels 32-jarige ‘bad boy’ zijn handschoenen aan de wilgen hangt. "Ga er vanuit dat zijn carrière nog een vervolg krijgt," zegt De Wit. Voormalig K1-kampioen Badr Hari zou nog zo’n twee jaar willen kickboksen. Over een re-match tegen wereldkampioen Rico Verhoeven, van wie Badr in december 2016 op ongelukkige wijze verloor, wil De Wit niks kwijt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →