Concurrentie voor Max: Hamilton gaat door voor nummer vijf

Print
Concurrentie voor Max: Hamilton gaat door voor nummer vijf

Gaan deze heren volgend jaar voor het kampioenschap strijden? Afbeelding: AFP

Lewis Hamilton peinst niet over een afscheid van de Formule 1. "Vier is een mooi getal, maar ik wil nu nummer vijf", zei de 32-jarige Britse autocoureur van Mercedes, die zondag met zijn negende plek in de Grand Prix van Mexico zijn vierde wereldtitel veiligstelde.

"Natuurlijk zou ik nu voor de makkelijke weg kunnen kiezen en stoppen, zoals Nico vorig jaar, maar dat doe ik niet. Ik voel dat er nog meer in zit."

Rosberg
De Duitser Nico Rosberg, vier jaar lang Hamiltons teamgenoot, kondigde vorig jaar kort na het behalen van de wereldtitel zijn afscheid van de Formule 1 aan. De sport vergde fysiek en mentaal zo veel van hem, dat hij niet meer de motivatie had door te gaan.

Hamilton is echter nog lang niet verzadigd, ook al heeft hij veel interesses naast de sport. "Ik ga door omdat ik hou van racen. Ik heb dit jaar meer dan ooit genoten en ik kijk nu al uit naar volgend seizoen, waarin het nog moeilijker zal worden wereldkampioen te worden."

Zware tegenstand
Hamilton kan volgend jaar rekenen op zware tegenstand. Sebastian Vettel (Ferrari), ook een viervoudig wereldkampioen, Max Verstappen (Red Bull) en mogelijk Fernando Alonso (McLaren) zullen hem het vuur aan de schenen leggen. Hamilton kijkt vooral uit naar het duel met aartsrivaal Vettel. "Ik vind het gaaf om tegen hem te strijden. Hij wordt steeds gevaarlijker en ik zie het als mijn opdracht te voorkomen dat hij wint. Bij Ferrari gaan ze mij de komende jaren niet aardig vinden."