Korotaev in Roda-shirt voor de webcam

Print
Korotaev in Roda-shirt voor de webcam

Collard (links) en Korotaev op de tribune bij Roda toen er nog geen vuiltje aan de lucht was. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

De leiding van Roda JC werd in aanloop naar het duel met Feyenoord aangenaam verrast toen plots Aleksei Korotaev vanuit Dubai via Skype inbelde. In Roda-shirt en al verscheen hij voor de webcam.

Dat bevestigt een woordvoerder van de club aan De Telegraaf. 

Borgtocht
De Russisch-Zwitserse investeerder, die sinds kort op borgtocht vrij is, zocht twee weken gelden al contact met Roda JC. Sindsdien lijkt Korotaev weer de banden aan te willen halen met de club.

Om aan te tonen dat de clubliefde voor Roda nog lang niet uit zijn hart is, trok Korotaev speciaal voor een videogesprek met de clubleiding zijn Roda-shirt aan. Daarmee laat de investeerder zien dat hij nog steeds begaan is met de Koempelclub. 

Veroordeling
Korotaev zit momenteel in Dubai en mag het land niet uit zolang de rechter zijn veroordeling niet heeft opgeheven. De Rus probeert in een lange reeks rechtszaken zijn onschuld aan te tonen. De tegenpartij, financieel bedrijf Helin International, beschuldigt hem ervan dat hij een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro heeft getekend.