Transport en Logistiek Nederland: "Wees alert op rijdende berovingen"

Print
Transport en Logistiek Nederland: "Wees alert op rijdende berovingen"

Afbeelding: YouTube

Branche-organisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) waarschuwt voor de spectaculaire snelwegberovingen waarbij rijdende vrachtwagens worden opengebroken.

Enkele maanden geleden werd al een Roemeense bende in de kraag gevat na een ladingdiefstal op de A73. De verdachten liepen tegen de lamp na een roof op de snelweg bij Horst, waarbij voor een half miljoen euro aan iPhones uit een vrachtwagen werd gestolen. Enkele weken geleden vond opnieuw een rijdende ladingdiefstal plaats. Toen op de A15 bij Gelderland. 

Lees ook: Verdachten spectaculaire snelwegroof A73 langer vast

Kenteken noteren
De brancheorganisatie drukt werkgevers op het hart om chauffeurs zo goed mogelijk te instrueren, wat te doen in dergelijke situaties. "Chauffeurs moeten alert zijn op personenauto’s die voor de vrachtauto gaan rijden, zodat de vrachtauto gedwongen wordt om snelheid te verminderen. Probeer het kenteken te noteren van de betreffende personenauto. Het is van belang om te zorgen dat de vrachtauto blijft rijden, zo nodig van rijstrook te wisselen en direct 112 te bellen", aldus TLN.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →