Politie pakt verdachten aanslag Thalys op

Print
Politie pakt verdachten aanslag Thalys op

Afbeelding: Photo News

De Belgische politie is in verband met de verijdelde terroristische aanslag op de Thalys-trein van Amsterdam naar Parijs in augustus 2015 binnengevallen op zes locaties.

Bij de doorzoekingen in Brussel en in twee gevangenissen in Wallonië zijn vier personen aangehouden. Dat meldde het federaal parket.

Youssef S.
Volgens de Vlaamse tv-zenders VRT en VTM is een van de opgepakte mannen Youssef S. Hij zou in zijn huis in Laken onderdak hebben geboden aan de 25-jarige Thalys-terrorist Ayoub el-Khazzani. De Marokkaan stapte op 21 augustus zwaarbewapend op station Brussel-Zuid aan boord van de trein uit Amsterdam. Drie alerte Amerikaanse passagiers konden de man nabij de Franse grens overmeesteren en voorkwamen een bloedbad.

Brein achter aanslagen
Ook zou S. in de zomer vóór de aanslagen in Parijs eind november 2015 de terrorist Abdelhamid Abaaoud hebben gehuisvest. Abaaoud wordt gezien als het brein achter de aanslagen in Parijs in november 2015.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →