'Chantal Janzen heeft te veel ja-knikkers om zich heen'

Print
'Chantal Janzen heeft te veel ja-knikkers om zich heen'

Afbeelding: ANP

AD-journaliste Angela de Jong heeft in haar televisiecolumn felle kritiek op Chantal Janzen, die volgens haar "geen schim meer van haar oude, spontane, gekke, stoere, hartveroverende, bijzondere zelf" is.

De Jong schrijft na het zien van de nieuwe zaterdagavondshow van de Tegelse &Chantal dat ze de oude Chantal mist. Vroeger kon de presentatrice volgens haar raak uit de hoek komen "als een Johan Derksen bijna, wat zo in grappige tegenstelling was met die lieve sproetjes, dat engelachtige haar en die bambi-ogen." Daardoor kwam ze ook nog weg met een grove opmerking, aldus De Jong.

Van die oude Chantal is nu niet meer veel terug te zien, vindt De Jong. "Die Chantal zou wel raad weten met het beoordelen van de nieuwe zaterdagavondshow &Chantal. Namelijk dat hij ouderwets, weinig orgineel, braaf en saai was." 

Dertien in dozijn
Volgens De Jong mist Janzen op televisie de coaching die ze toen ze musicalster was wel kreeg van Joop van de Ende. "De scherpe, ondeugende randjes, alles wat haar zo bijzonder maakt, zijn er de afgelopen tijd vakkundig afgevijld. Waardoor ze 13-in-een-dozijn wordt en steeds meer op de popperige, onechte Wendy van Dijk gaat lijken."

RTL
Angela de Jong schreef eerder een vernietigende column over het niveau van de programma’s van RTL. Volgens haar spatte "de stuitende arrogantie die van het scherm."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →