Horner wilde 'verveelde Verstappen' niet vertellen of hij snelste rondetijd had

Print
Horner wilde 'verveelde Verstappen' niet vertellen of hij snelste rondetijd had

Afbeelding: AFP/Alfredo Estrella

Max Verstappen had tijdens de Grand Prix van Mexico zo'n grote voorsprong op de rest van het veld dat hij zich volgens teambaas Christian Horner begon te vervelen. De Nederlander vroeg zich vervolgens via de boordradio af wat de snelste raceronde was.

"Maar ik vertelde zijn engineer dat hij onder geen enkel beding de snelste tijd van dat moment mocht vertellen", lachte Horner, die bang was dat ook de Renault-motor van Verstappen het zou begeven, net als bij vier andere coureurs. "We hebben een bonus als de coureurs de snelste ronde rijden, maar ik denk dat we die moeten afschaffen. Ik wilde niet dat Verstappen wist dat Vettel hem van een paar euro's had beroofd."

Videoschermen
Horner moet echter bekennen dat het weinig zin had om die informatie niet te delen. "Het gevaar van Verstappen is dat hij constant op de videoschermen rondom het circuit aan het kijken is. Hij kan dus zelf de rondetijden zien. Maar het belangrijkste was om de race uit te rijden, en dat heeft hij voortreffelijk gedaan."

Kon niet langzamer
Om dat te bewerkstelligen moest de Nederlander wel langzamer rijden dan hij eigenlijk wilde. "We gaven constant aan dat hij moest vertragen, maar hij raakte daardoor lichtelijk gefrustreerd, omdat hij niet langzamer kon rijden. Hij houdt van de strijd op de baan, dat zag je in de eerste twee bochten van de Grand Prix. Hij wilde meer winnen dan wie dan ook."

Uiteindelijk ging Vettel wel met de snelste ronde aan de haal. Met een tijd van 1.18,785 was hij nipt sneller dan Verstappen (1.18,892).