Eerste munten met Maastrichtse Servaasbrug geslagen

Print

Afbeelding: Harry Heuts

Gouverneur Theo Bovens en burgemeester Annemarie Penn-te Strake hebben maandag in Maastricht de eerste euromunten geslagen met het muntmeesterteken Servaasbrug.

Dit muntmeesterteken is, naast de mercuriusstaf van het munthuis, een persoonlijke handtekening van de algemeen directeur van de Koninklijke Nederlands Munt in Utrecht, de muntmeester. Deze functie wordt sinds kort vervuld door Stephan Satijn, sinds 2011 wethouder economie en kennisinfrastructuur van de gemeente Venlo, en 45 jaar geleden geboren in Maastricht.

Bruggenbouwen
Hij heeft gekozen voor het teken vanwege de symboliek die erachter schuilt van het bruggenbouwen en het verbinden van mensen. Op een twee-eurostuk is het muntmeesterteken te vinden links van het jaartal 2017.

Voor verzamelaars van munten een interessant jaar aangezien net als in 1969 – een visje en een haan – twee verschillende muntmeestertekens in een jaar worden gehanteerd. Zo werden in de eerste helft van dit jaar, voor Satijns aanstelling, munten geslagen met het muntmeesterteken ‘koerszettende zeilen met ster’ van waarnemend muntmeester Ted Peters.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →