Organisaties maken bezwaar tegen vervroegde opening buitenring

Print
Organisaties maken bezwaar tegen vervroegde opening buitenring

De ringweg door het Vauputsdal. Afbeelding: De Limburger

Drie organisaties maken bezwaar tegen het vervroegd openstellen van de Buitenring.

Dat is tegen de regels, stellen Natuur en Milieu Limburg, Stop de Buitenring en Stichting Behoud Brunssummerheide.

Manege
Eerder beloofde de provincie maatregelen om de stikstofuitstoot te beperken voor de Parkstadrandweg open zou gaan. Een van de belangrijkste maatregelen is de sluiting van manege Brunssummerheide, maar die is nog open.

Andere maatregelen
De provincie stelt dat er wel andere maatregelen zijn genomen. Zo is de maximumsnelheid op een deel van de randweg aangepast, zijn deels maar twee van de vier rijbanen open en heeft de manege minder paarden en een afgesloten mestopslag.

Volgens de drie organisaties zijn die maatregelen niet voldoende. De provincie beloofde al enkele malen de manege te verplaatsen, de plek waar hij heen gaat (Paardencentrum Heihof in Landgraaf) is pas over een jaar beschikbaar. Bovendien is de vraag of dat een geschikte plek is, omdat hij in beschermd groengebied ligt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →