Oude flats en winkels in Venlo-Noord gaan tegen de vlakte

Print
Oude flats en winkels in Venlo-Noord gaan tegen de vlakte

Afbeelding: Google Streetview

De bijna 60 jaar oude portiekflats met daaronder winkels in de Sint Teuniswijk in Venlo-Noord worden op termijn gesloopt.

Woningcorporatie Woonwenz is daarover al langer in overleg met de bewoners en ondernemers.  

Huizen
Op de vrijgekomen plek in het gebied tussen Bisschop Hoensbroeckstraat, Veldenseweg en Hogeweg worden in 2019 in twee fases 68 huizen gebouwd, waarvan 54 levensloopbestendige sociale huurwoningen. De flats tellen 126 woningen.

Om straks de huizen te kunnen bouwen heeft Woonwenz grond van de gemeente nodig. Het Venlose college wil alle medewerking verlenen aan de bouwplannen. Deze wijk ging de afgelopen decennia al flink op de schop. Als de gemeenteraad eind november niet instemt met het voorstel, zal Woonwenz renovatie van de flats heroverwegen.

Braakliggend terrein
De woningcorporatie wil ook aan de slag op een al jaren braakliggend terrein aan de Karbinderstraat in Venlo-Noord, in de volksmond nog steeds Genooi. Het plan is om daar 18 woningen te bouwen. Samen met nog 34 huizen aan de IIsvogelstraat in Venlo-Zuid vormen die een compensatie voor het niet doorgaan van huisvesting voor ruim tweehonderd statushouders in oude flats aan de Stadhouderstraat in Blerick.

Daarover leken gemeente, Woonwenz en provincie vorig jaar een deal te hebben. Maar onder druk van de gemeenteraad werd dit plan toch nog van tafel geveegd. Woonwenz besloot daarop de flats in Blerick te slopen. Op de lege plak verrijzen sowieso 46 woningen, aldus Woonwenz.  Aan de IJsvogelstraat komen in 2019 twee schoolgebouwen leeg te staan. Die worden gesloopt, waarna er gebouwd kan worden. Het Venlose college wil ook aan dit plan meewerken en vraag de raad ook hiermee akkoord te gaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →