Politiebond niet verbaasd door nijpend tekort bij Limburgse politie

Print
Politiebond niet verbaasd door nijpend tekort bij Limburgse politie

De liquidatie van Kemal Zengin is één van de zaken die stil ligt. Afbeelding: Archief De Limburger

Politievakbond ACP is niet verbaasd door het nijpende gebrek aan aan recherche-capaciteit bij de Limburgse politie.

Dit weekend kwam naar buiten dat vier onderzoeken naar grote misdrijven in onze provincie noodgedwongen in de ijskast zijn gezet vanwege een gebrek aan personeel. 

Kwestie van tijd
Een ontwikkeling die Gerrit van de Kamp, voorzitter van ACP, zorgen baart. Al was het volgens hem slechts een kwestie van tijd voordat het zover zou komen. "Als politievakbond waarschuwen wij hier al lang voor. Het is heel simpel: de hoeveelheid werk is groter dan de capaciteit aankan."

Politiek
Van de Kamp wijst naar de politiek en bestuurders. "Er wordt nu vooral naar de politie gekeken, maar laat andere partijen dit maar eens uitleggen. Het beschikbare budget gaat uit van een schaarste-organisatie. Dat noopt tot kiezen. Nu wordt er gekozen. De burgers, de slachtoffers en de nabestaanden hebben recht op het verhaal."

Kamervragen
De vier Limburgse onderzoeken die in de wachtstand zijn gezet, betreffen  de liquidatie van Kemal Zengin in Blerick, de 39-jarige man uit Landgraaf die in zijn eigen huis werd doodgestoken, de mysterieuze dood van een Pool in Kelpen-Oler en een schietpartij in Heerlen.

Naar aanleiding van de berichtgeving in De Limburger heeft Lilian Helder (PVV) Kamervragen gesteld. Ze wil onder meer weten wat de minister gaat doen om deze situatie ongedaan te maken, zodat 'de nabestaanden en slachtoffers recht wordt gedaan'.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →