SnowWorld ziet voorlopig af van uitbreiding in Parijs en Barcelona

Print
SnowWorld ziet voorlopig af van uitbreiding in Parijs en Barcelona

De vestiging van SnowWorld in Landgraaf. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

SnowWorld schuift zijn plannen om in Parijs en Barcelona skihallen te gaan bouwen op de lange baan.

Door de Olympische Spelen in Parijs in 2024 en de huidige politieke onrust in Catalonië ziet het er voorlopig niet naar uit dat er in die plaatsen snel gebouwd kan worden, meldde de uitbater van overdekte skibanen bij zijn jaarresultaten.

Onrust
Probleem in Parijs is dat op de beoogde locatie in 2024 Olympische mountainbikewedstrijden plaatsvinden, waardoor de ontwikkeling van een skiresort op die plek tot dat moment is uitgesloten. SnowWorld rekent er door alle onrust in Spanje daarnaast niet op dat het stadsbestuur van Barcelona binnen afzienbare tijd het bestemmingsplan van de beoogde plek daar zal aanpassen.

In de buurt van Milaan wil het bedrijf ook een skihal bouwen. Daar gaat alles wel voorspoedig. Topman Koos Hendriks verwacht dat volgend jaar gestart kan worden met de bouw van het complex.

Minder winst
Het beursgenoteerde bedrijf heeft besloten om de ontwikkelkosten voor Parijs en Barcelona nu af te waarderen. Dat raakte de nettowinst over de twaalf maanden tot eind september met 0,8 miljoen euro. Na afboeking blijft onder de streep 2,4 miljoen euro over. Dat is 2,6 procent minder dan een jaar eerder.

De omzet en het bedrijfsresultaat gingen in SnowWorlds gebroken boekjaar 2016/2017 wel flink omhoog. De opbrengsten dikten met 6,9 procent aan tot 27,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 13,2 procent naar 9,7 miljoen euro.

Zoetermeer
SnowWorld profiteert flink van de uitbreidingen in de skihal in Zoetermeer. In oktober vorig jaar werd daar de verlengde derde piste geopend en in december volgde de ingebruikname van de Skybar met groot panoramaterras bij die piste. Daardoor gingen de bezoekersaantallen in Zoetermeer flink omhoog, aldus het bedrijf dat verder ook een hal in het Limburgse Landgraaf exploiteert.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen