Van verkrachting beschuldigde tv-maker: Brandt Corstius liegt

Print
Van verkrachting beschuldigde tv-maker: Brandt Corstius liegt

Tv-maker Gijs van Dam aan tafel bij Pauw. Afbeelding: Pauw

De man die door Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik wordt beschuldigd, ontkent die aantijgingen.

Gijs van Dam reageerde maandagavond in het programma Pauw op de aantijgingen van zijn voormalige collega.

Gelogen verhaal
De televisieproducent erkende dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar dat er geen sprake was van dwang. "Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal." Van Dam ontkent dat hij Brandt Corstius drugs heeft toegediend. "We zijn in een dronken bui in bed beland", verdedigde hij zich. 

Werknemer en stagiair
Ten tijde van het incident was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp, Van Dam werkte bij de talkshow. De twee mannen hebben na het voorval er nooit meer over gesproken, zegt Van Dam.

Aangifte
Van Dam wordt bijgestaan door advocaat Peter Plasman, volgens de raadsman doet zijn cliënt aangifte tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. "Je kunt wel een verhaal naar buiten brengen zonder een naam te noemen maar daarmee is het kwaad al geschied. Brand Corstius beschuldigt iemand ervan een verkrachter te zijn. Dat deed hij heel manipulatief en met raffinement."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →