VVD Roermond heeft programma, maar geen lijsttrekker

Print
VVD Roermond heeft programma, maar geen lijsttrekker

Raja Moussaoui Afbeelding: Harry Heuts

‘Wij zijn Roermond’. Dat is de titel van het verkiezingsprogramma dat de ledenvergadering van de Roermondse VVD maandagavond vaststelde. Daarmee is de partij de eerste met een programma. Alleen een lijsttrekker is er nog steeds niet.

Raja Moussaoui, Vincent Zwijnenberg en Karin Straus. Dat zijn de belangrijkste namen die op de kieslijst figureren van de Roermondse VVD, die door de ledenvergadering is vastgesteld. 

De lijst telt twintig namen, die vooralsnog op alfabetische volgorde staan. Daarmee is de VVD de enige partij in Roermond die nog geen lijsttrekker heeft aangewezen. Duidelijk is alleen dat oud-Kamerlid en oud-gemeenteraadslid Karin Straus straks als lijstduwer fungeert. De rest moet nog een plekje krijgen. 
Van de huidige drie raadsleden staan Ernest Oele en de afgelopen donderdag geïnstalleerde Sabine Koopman op de lijst. Michiel Huurdeman komt niet meer terug. 

Trots uitstralen
De VVD mag dan de laatste partij met een lijsttrekker zijn, ze is wel de eerste met een verkiezingsprogramma. Dat werd maandagavond eveneens vastgesteld door de ledenvergadering. ‘Wij zijn Roermond’ luidt de titel van het programma waarmee de liberalen samenhorigheid en trots willen uitstralen. Die trots voor de stad moet ook de burgers gaan verbinden. Vandaar dat de VVD graag ziet dat „trotse Roermondenaren de stadsvlag of stadsbanier laten wapperen”, zo meldt het verkiezingsprogramma. 

In het begeleidend persbericht benadrukt de partij met iedereen samen te willen werken, maar geeft ze en passant wel een sneer naar LVR - "wij willen niet vier jaar moord en brand schreeuwen in de oppositie". En naar de ‘eigen’ coalitiegenoten - "wij willen resultaten boeken."

Camerabeelden
Belangrijkste items in het programma: Roermond moet de coffeeshops verplaatsen en het ingezetenencriterium gaan hanteren om drugstoerisme tegen te gaan. Om het illegaal dumpen van afval aan te pakken, wil de VVD een onderzoek naar het inzetten van camerabeelden - op plekken waar toch al camera’s staan - om deze lieden op te sporen.

Vergunningen moeten indien mogelijk afgeschaft of samengevoegd en datzelfde geldt voor niet te handhaven regels. Op elk beleidsterrein moeten minimaal drie beleidsregels worden geschrapt. De VVD pleit voor de invoering van een veiligheidseffect- rapportage (VER), die voorafgaand aan bouwplannen alle mogelijke risico’s in beeld brengt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →