Meisje (15) spoorloos na fatale sexting

Print
Meisje (15) spoorloos na fatale sexting

Scholieren en vrienden in Enschede bij de woning van de Turkse jongen Onur. Afbeelding: Lucien Baard

Een van meisjes die in februari in Enschede betrokken was bij de fatale verspreiding van een naaktfoto (sexting), blijkt al sinds 13 oktober spoorloos. Dit weekeinde is zij door de politie op de lijst van vermiste personen geplaatst.

De 15-jarige is één van de drie jongeren, die in februari een naaktfoto via sociale media verspreidde van de 14-jarige Onur uit Enschede. De jongen pleegde erna zelfmoord. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot recent de drie niet te vervolgen voor sexting, als zij zich gedurende twee jaar aan ‘gestelde voorwaarden’ houden. Welke voorwaarden dat zijn wil het OM niet zeggen. Het OM wil ook niet ingaan op de vraag of het feit dat het meisje nu spoorloos is, alsnog leidt tot een vervolging. De advocaat van de familie van Onur verwacht echter wel actie.

Geen contact
Het meisje is weggelopen uit de instelling Intermetzo in Eefde, waar ze in een gesloten woongroep zat. Het is de tweede keer in korte tijd dat ze daar verdwijnt. Eerder liep ze op 17 september weg. Nu is ze al weer 14 dagen spoorloos. Er kan geen contact met haar worden gelegd; ze heeft haar telefoon in Eefde achtergelaten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →