Man opgepakt die hond aan een boom vastbond

Print

Afbeelding: Dierenbescherming

De man die vorige maand een hond vastbond aan een boom en hem in het bos achterliet, is opgepakt. Een massaal gedeelde oproep van de dierenbescherming leidde tot zijn identificatie.

De achtjarige Titan werd begin september in het Imstenradebos in Heerlen gevonden door een wandelaar. Hij was met zijn riem vastgebonden aan een boom.

De dierenbescherming ontfermde zich over het dier en riep de eigenaar op Facebook om zich te melden.

Duizenden reacties
De oproep bereikte volgens de dierenbescherming uiteindelijk bijna drie miljoen mensen en lokte duizenden verontwaardigde reacties binnen. Ook kwamen er veel reaties van mensen die de hond herkenden.

Met die informatie wist de dierenpolitie uiteindelijk de laatste eigenaar van Titan op te sporen. Hij heeft bekend en krijgt een boete.


Titan en zijn vriendin Trix (Foto: Facebook Dierenbescherming Limburg)

Vriendin
Titan heeft ondertussen nieuwe baasjes en zelfs een vriendin, Trix. De dierenbescherming bedankt op Facebook iedereen die heeft meegeholpen met het zoeken naar de dader. "Een hond achterlaten in het bos is nooit een optie en we vinden dat geen enkele dader hier zomaar mee weg mag komen"

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen