Tuktuk slaat over de kop: drie Venlonaren gewond

Print
Tuktuk slaat over de kop: drie Venlonaren gewond

Afbeelding: Jack Huijgens/Tubantia

Drie Venlonaren zijn afgelopen zaterdag licht gewond geraakt tijdens een tochtje met een tuktuk in het Twentse Ootmarsum. De drie raakten aan de Denekamperweg in Vasse van de weg af en sloegen over de kop.

Het drietal huurde de tuktuk van een bedrijf in Ootmarsum. Het voertuig dat een maximum snelheid heeft van circa veertig kilometer per uur, reed volgens een vaste toeristische route. Volgens een woordvoerder van het verhuurbedrijf is het de eerste keer dat er tijdens deze tochten iets fout is gegaan.

12 stuks
"We hebben twaalf tuktuks. Die rijden bijna elk weekend rond in de omgeving van Ootmarsum. Er is daarbij nog nooit wat gebeurd. Dat er drie inzittenden waren in het voertuig, is normaal. Officieel mag je zelfs met z’n vieren in zo’n tuktuk."

In de berm
De oorzaak van het ongeval is nog onbekend, maar de meest waarschijnlijke verklaring is dat het voertuig met z’n achterwielen in de berm is geraakt en vervolgens over de kop geslagen. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De Denekamperweg was enige tijd afgeloten. Het drietal moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens Omroep Venlo verblijft er nog één in het ziekenhuis met onbekend letsel. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →