Familie begint crowdfundactie voor behandeling buikvlieskanker

Print
Familie begint crowdfundactie voor behandeling buikvlieskanker

Afbeelding: Facebook

Brunssum - Familie van Peter Körver (50) uit Brunssum is een crowdfundingactie gestart om de behandeling van zijn buikvlieskanker te kunnen betalen.

In het kader daarvan vindt komende zondagmiddag vanaf 15.00 uur in de Rumpenerhof een veiling plaats. "We hebben nu 82 kavels, die bijna allemaal zijn gesponsord door Brunssumse ondernemers", zegt echtgenote Ina Körver. 

Niet vergoed
Bij Ina’s man Peter werd eind 2016 buikvlieskanker vastgesteld. De overlevingskansen bij deze kankersoort zijn niet groot. In Nederland zijn er zes ziekenhuizen die buikvlieskanker in voorkomende gevallen opereren (HIPEC). Peter Körver komt niet in aanmerking voor een dergelijke operatie, omdat hij te veel uitzaaiingen heeft. Nu kunnen de uitzaaiingen via speciale behandelingen (PIPAC, een soort verneveling van chemotherapie in de buikholte) in het ziekenhuis van het Belgische Gent mogelijk slinken, zodat hij alsnog geopereerd kan worden, maar deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, vertelt Ina Körver. 

Bootcamp
Eén PIPAC kost 4000 euro, mits er geen complicaties optreden. Peter Körver heeft minstens negen PIPACs nodig. Met de stichting Peters- live4life wordt nu geprobeerd geld in te zamelen. Onder meer een herfstwandeling en een bootcamp leverden voldoende op voor drie behandelingen. 

De eerste PIPAC heeft CZ wel vergoed, laat Ina weten. "Het gaat nu op zich goed met Peter, hij is fit en sport nog steeds veel."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →