Politie en dierenbescherming op zoek naar puppy's

Print
Politie en dierenbescherming op zoek naar puppy's

Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Landgraaf - Politie en Dierenbescherming Limburg zijn op zoek naar zeven staffordpups van ongeveer drie weken oud, die van hondeneigenaars uit Landgraaf zijn geadopteerd. De pups zijn volgens de Dierenbescherming veel te jong bij de moederhond weggehaald.

Het dier werd door de eigenaars uit Landgraaf naar het asiel gebracht omdat ze wegens omstandigheden niet meer voor haar konden zorgen. De pups zijn volgens de eigenaren met drie weken oud ‘weggegeven’, maar aan wie is niet bekend.

Overstuur
Dierenbescherming vraagt adoptanten de pups terug te brengen, voor het welzijn van de jonge dieren. Maar ook voor de moederhond. Deze is erg overstuur, meldt de Dierenbescherming in een bericht op haar Facebookpagina, dat ruim 14.000 keer is gedeeld: ‘Niet alleen is ze haar eigenaren en haar huis kwijt, ook haar pups zijn zomaar verdwenen. Ze heeft last van melkklierstuwing, wat erg pijnlijk is voor haar’.

Tips
Tot dusver zijn de pups nog niet gevonden, maar er zijn wel tips binnengekomen die door de politie worden nagetrokken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →