VIDEO: hijskraan takelt deel van flat weg in Kerkrade

Print
Kerkrade - Bekijk hier de beelden van een spectaculaire operatie: een enorme kraan die een blok appartementen optilt van de bovenste verdieping van een flat in Kerkrade.

Woensdagmorgen werd om 8:30 uur gestart de mammoetklus. Een flatgebouw van tien verdiepingen aan de Ursulastraat in stadsdeel Bleijerheide wordt daar gesloopt. 

Expositiegebouw
Een blok appartementen wordt bewaard en gaat als expositiegebouw dienen. Het blok werd uitgezaagd en met behulp van een 52 meter hoge kraan naar beneden gehaald.

Hergebruikt
In het gebied maken drie grote flats plaats voor nieuwbouw. Het sloopmateriaal wordt zoveel mogelijk hergebruikt, als onderdeel van het project Superlocal. Het project kreeg onlangs een Europese subsidie van vijf miljoen euro. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen