Actievoerende truckers riskeren woensdag bon in Venlo

Print
Actievoerende truckers riskeren woensdag bon in Venlo

Afbeelding: iStock

Truckers die woensdag tijdens de altijd drukke Duitse dag in Venlo actie gaan voeren, riskeren een bekeuring.

De gemeente Venlo heeft met de politie afgesproken dat die een extra oogje in het zeil houdt. Bij geconstateerde verkeersovertredingen kunnen de vrachtwagenchauffeurs rekenen op een bon, meldt de gemeente. 

Urenlang
Transport Belangen Vereniging Nederland (TBV-NL) kondigde eerder aan dat woensdag  zeker 25 truckers urenlang door Venlo gaan rijden. Ze doen dit uit protest tegen de sluiting van de vrachtwagenparking aan de Keulse Barrière.

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat Venlo al herhaaldelijk heeft  betoogd dat het terrein van de Keulse Barrière vervroegd gesloten is vanwege onveiligheid en overlast. "Verder is de gemeente niet de aangewezen partij om het probleem van de truckersparkeerplaatsen op te lossen. Dit is een zaak van de transportsector en van het Rijk.” 

Uitleggen
Mocht er woensdag door de truckersactie overlast ontstaan, dan mogen de chauffeurs dit uitleggen aan de bezoekers van het centrum en aan de Venlose ondernemers, laat de woordvoerder weten. "Wij zien niet hoe dit bijdraagt aan een oplossing van het probleem", zegt de gemeentewoordvoerder.

Henri Gulickx van TBV-NL liet eerder weten dat de actie vooral ludiek is bedoeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →