Limburg ontsnapt aan drukste avondspits van het jaar

Print
Limburg ontsnapt aan drukste avondspits van het jaar

File op de A73 bij Venlo. Afbeelding: Laurens Eggen

Met ruim duizend kilometer file beleeft ons land deze dinsdag de drukste avondspits van het jaar, maar Limburg ontspringt de dans.

Waar het verkeer in grote delen van Brabant en Gelderland en in de hele Randstad muurvast staat, noteerde Limburg rond 18:00 uur alles bijeen nog geen 15 kilometer file.

A73
Het grootste oponthoud kenden weggebruikers op de A73 net boven Venlo, waar in zuidelijke richtong op zeker moment vier kilometer file stond doore een ongeluk.

Voor de rest was er enige vertraging op de A2, de A76, de A79 en de Napoleonsweg (N273), maar veel stelde dat niet voor.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie

Snipperdagen
De ANWB kon geen eenduidige verklaring geven voor de vele opstoppingen in de rest van het land. Het weer is niet slecht en het aantal ongelukken viel mee. De ANWB-woordvoerder: "Veel mensen zijn gewoon aan het werk. Ze zijn door hun snipperdagen heen, het is niet echt fijn weer voor uitstapjes. Het zou mij niet verbazen als het de komende tijd vaker zo is als deze dag."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →